Európa-bajnokság 2019

Hajrájához érkezik a FIBA 3x3 WS

2019.08.13. 08:41 | Nagyvilág

Jelenleg egy kis szünetet tart az utolsó négy forduló előtt a FIBA új 3x3-as női versenysorozata a FIBA 3x3 Women's Series. Érdemes egy kicsit kihasználni ezt a szusszanásnyi időt és áttekinteni, hogy holt tart a mezőny.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

A FIBA 3x3 Women's Series egyik nagy célja az volt az olimpiai pontszerzési lehetőség biztosítása mellett, hogy több nemzetet is aktívan bevonjon a szakág vérkeringésébe. Ez pedig sikerült is, hiszen eddig 20 nemzet 21 csapata mutatta meg magát legalább egy alkalommal a sorozatban. A teljes tabella a cikk végén olvasható.

 

 

A tabellát Franciaország vezeti, akik minden tekintetben csúcstartók, hiszen egyedüli nemzetként hét tornán szerepeltek. Ráadásul egy alkalommal az U23-as válogatottjukat is nevezték. A második az összesített tabellán Kanada, akik ennek a nyárnak a legnagyobb felfedezettjei. Bombaerős csapatot raktak össze. A Franciaországban légióskodó (Bourges, Lyon) Plouffe-ikerpár mellett Mariah Nunes és Paige Crozon is jól csengő nevek. Érezhetően komolyan veszik a kvalifikációs folyamatot. Az utolsó két állomást, Prágát és Bukarestet meg is nyerték.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

A harmadik és negyedik Olaszország, illetve Csehország. Mindkét nemzet hat-hat tornán vett részt. Az oroszok, akik mindössze négy tornát teljesítettek, de azokon mind dobogóra állhattak, az ötödikek. A tabella többi részét nézve viszont már nagyobb a szórás. Ott rendkívül nehéz összehasonlítani a csapatokat.

 

A világbajnok kínaiak a közelgő Ázsia-Bajnokság miatt most kisebb szünetet tartanak. Spanyolország július közepén Lignano-ban csatlakozott be sorozatba. Figyelemre méltó még a lengyel válogatott, akiknél a tavasszal meghirdetett program kezd eredményeket is hozni. Prágában és Bukarestben is dobogóra állhattak.

 

A magyar válogatott eddig három FIBA 3x3 WS versenyen szerepelt: Jekatyerinburgban 3., Lignano-ban 4., míg Prágában 7. helyen zártak a mieink. A sorozatból négy állomás van vissza. Xiong An, Debrecen, Montreal és Udine. A magyar csapatot legközelebb majd augusztus 26-án és 27-án Debrecenben láthatjuk.

 

Fotó: FIBA.Basketball

 

Tabella


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: