Európa-bajnokság 2019

Végleges a DVTK EL-selejtezős ellenfelének kerete

2019.08.13. 20:32

Kedden véglegesítette keretét a 2019/2020-as évadra a Reyer Venezia. Az olasz élcsapat lesz az Aluinvent DVTK ellenfele az Euroliga selejtezőjében.

 

Fotó: Reyer.it

Fotó: Reyer.it

 

Már a sorsolást követő szerkesztőségi jegyzetünkben is rávilágítottunk arra, hogy a korábbi évekhez képest kisebb volt a mozgás a Reyer Veneziánál. Hosszabbított a légiósok közül Anete Steinberga és Jolene Anderson, az olasz magból pedig Valeria de Pretto, Martina Bestagno és Debora Carangelo, illetve a veterán Laura Macchi. Lényegében ezek a hosszabbítások garanciát jelenthetnek arra a velenceiek számára, hogy egy stabil alapcsapat ad vázat a következő évad építkezéséhez.

 

 

Új légiósként kell beilleszteni Gintare Petronyte-t. A klasszis litván center tavaly a török Mersin gárdájában 19.3 pont, 9.3 lepattanó átlaggal extra szezont teljesített. Erősödött több igazolással az olasz mag. Hazatért a nagy reményű center Elisa Penna, aki az Egyesült Államokban 15.3 pontot, 5.6 lepattanót átlagolt a Wake Forest hallgatójaként. Penna velencei nevelés és az amerikai tanulmányok után már hazája válogatottjában is ott volt nyár elején az Eb-n.

 

A 33 éves irányító Chiara Pastore a San Martino alakulatától érkezik, ahol tavaly 5.6 pont, 1.8 gólpassz lett végül egy hullámzó szezon után az átlaga. Az érkezők sorát pedig az olasz gyökerekkel rendelkező, kettős állampolgársággal bíró ausztrál bedobó Alex Ciabattoni teszi teljessé. Tavaly az olasz másodosztályban 22 pontos átlagot teljesített. Az elmúlt évadban az őszi időszakban Ciabattoni négy Európa Kupa meccsen már pályára lépett velencei színekben, de a több játékperc és a fejlődése reményében a klub kölcsönadta a Polzano alakulatának. Most egész évben számítanak rá.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: