Európa-bajnokság 2019

Ezt tartogatja még a válogatott nyár

2019.08.14. 13:19 | Utánpótlás hírek

Bár már augusztus második feléhez érkezünk, de a válogatott események sorát tekintve a nyár még javában tart. Nézzük, hogy milyen eseményeken szurkolhatunk a folytatásban.

 

 

Nagypályán, az 5:5 kosárlabdában augusztus 15-én kezdődik az U14-es korosztály európai seregszemléje, a Slovenia Ball. Itt a nyitó napon Lettország és Macedónia lesznek az ellenfelek. Pénteken pedig Ukrajna, majd Horvátország érkeznek riválisként. A hétvégén a keresztjátékkal, illetve a helyosztókkal zárul a torna.

 

Az U16-os Európa-bajnokságra augusztus 22. és 30. között Szkopjéban kerül sor. Itt az első három napon a csoportkörben sorrendben Finnország, Oroszország, Olaszország lesznek az ellenfelek. A FIBA tornák jól megszokott lebonyolítása szerint a csoportkört a nyolcaddöntők követik, ahol eldől, hogy mely gárdák folytatják a felső és az alsó ágon.

 

 

A 3x3-as szakágban Magyarországon a helyszínen is több eseményen szurkolhatunk. Augusztus végén Debrecenre figyel a sportág közvéleménye. Előbb augusztus 26-án és 27-én a FIBA 3x3 WS tornán követhetjük a felnőtt válogatottat. Ezt követően augusztus 29-én és 30-án a 3x3 U23-as Nemzetek Ligája Közép-Kelet Európai Konferencia 5. és 6. fordulója szerepel a programban. A debreceni hétnek a csúcspontja augusztus 30. és szeptember 1. között a 3x3-as felnőtt Európa-bajnokság.

 

Szeptember 6. és 8. között Tbiliszi ad otthont a 2019-es U18-as 3x3-as Európa-bajnokságnak. A Világranglistán elfoglalt helyezések alapján a 12 csapatos torna alapcsoportjainak beosztása is elkészülést. A magyar lányok a D-csoportba kerültek a házigazda Grúzia és Németoország mellé.

 

Szeptember 13. és 15. között Budapesten a World Urban Games keretében rendezik az U23-as 3x3-as Nemzetek Ligájának szuperdöntőjét, ahol a magyar válogatott mellett a sorozat három konferenciájának legjobbjai mérik össze az erejüket. Az U23-as korosztály pedig ezt követően október 2. és 6. között Kínában Hszian városában Világbajnokságon szerepel.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: