Európa-bajnokság 2019

Európa

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... utolsó »
A beiktatást augusztus 30-án tartják és ebből az alkalomból közölt egy portrét a FIBA.
A francia bajnoki címvédő, Euroliga debütálásra készülő Lyon San Antonióban edzőtáborozik.
A Lengyel Kosárlabda Szövetség bejelentette, hogy Maros Kovacik veszi át a felnőtt női válogatott szövetségi kapitányi posztját.
Hétfőn az Osztrák Kosárlabda Szövetség bemutatta a megújult bajnoki élvonal logóját, versenyrendszerét.
Simon Zsófia Mann Filter Casablanca együttesét erősíti az előttünk álló szezonban. A spanyol gárda egy újabb igazolást mutatott be a napokban, akivel már egyértelműen körvonalazódik kerete.
A napokban sikeresen átment a kötelező szezon eleji orvosi vizsgálaton Valenciában Quarelt Casas. Az elmúlt szezon nagyobb részét Sopronban töltő spanyol válogatott klasszis öt év után tért haza.
Visszatér a Wisla Krakow együtteséhez Stefan Svitek. A lengyel klub szerdán mutatta be hivatalos honlapján a régi-új vezetőedzőjét.
A napokban rövid összetartáson vett részt a görög válogatott, mely során a West Virgina Egyetem Athénban turnézó csapatával is megmérkőztek.
Korábban beszámoltunk arról a Vasas közleménye alapján, hogy Jefimija Karakasevic távozik a klubtól. Az is eldőlt, hol folytatja.
A hétvégén Bukarestben a nők számára FIBA 3x3 WS, míg a férfiaknak 3x3 Challenger tornát rendeztek. Az igencsak sűrű eseményen kerekesszékes 3x3-as bemutatómérkőzést is lebonyolítottak.
Korábban már hírt adtunk arról, hogy Szabó Flóra Franciaországban az NF2-ben szereplő Basket Club Franconville PB csapatában folytatja.
Karlie Samuelson szerződtetésével lett teljes a Salamanca kerete a 2019/2020-as évadra.
Az Olasz Kosárlabda Szövetség a hivatalos honlapján jelentette be, hogy nem hosszabbítják meg a felnőtt válogatott szövetségi kapitányának lejáró szerződését.
Szombaton lezárult a prágai FIBA 3x3 WS verseny. Kanada végzett az élen Lengyelország és Oroszország előtt.
A kiváló center nem csak a pályán mutat kiváló teljesítményt, de közéleti szerepvállalása is jelentős. Erről beszélt a svéd rádió 45 perces porté műsorában.
Csütörtök délután ülésezett a lengyel profi liga (Energa Basket Ligi Kobiet) versenybizottsága, melyen értékelték a nevezéseket és döntöttek a 2019/2020-as licencekről. 11 csapat lehet a mezőny.
Javában zajlik a klubcsapatoknál a következő évad keretének kialakítása. Az alábbiakban a lengyel bajnok CCC Polkowice bejelentéseit foglaljuk össze.
Az Eurobasket portál jelentése szerint - melyhez egyelőre nincs hivatalos megerősítés a klub honlapján - az Euroliga címvédője az UMMC Jekatyerinburg szerződtette Allie Quigley-t.
Kedden sorsoltak a női kosárlabda Euroligában. Időközben lezajlott a csapatok időpont egyeztetése. Kialakult az Aluinvent DVTK selejtező párharcának menetrendje és a Sopron Basket főtáblás meccseinek időrendje is.
Kedden rendezték Münchenben a FIBA sorozatok sorsolását. Minden magyar érdekeltségű történésről beszámoltunk, most következzen a nap teljes összefoglalója.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... utolsó »


Partnereink: