Európa-bajnokság 2019

Amerikai válogatott

« 1 2 3 4 5 »
Az USA Basketball közleménye szerint Dawn Staley munkáját továbbra is Dan Hughes, Cheryl Reeve és Jennifer Rizzotti triója segíti.
2019. július 20. és 28. között kerül megrendezésre Thaiföld fővárosában, Bangkokban a 2019-es U19-es leány kosárlabda Világbajnokság.
Az USA Basketball munkatársai két videóban tekintettek vissza a versenyző válogatottjaik 2018-as évére.
Az USA Basketball az egyéni elismerések mellett kihirdette a 2018-as esztendő „Év Csapata” díjazottját. A legjobbnak a felnőtt női válogatottat választották.
A címvédő Egyesült Államok válogatottjának is véglegessé vált a 12 fős kerete a szombaton kezdődő Világbajnokságra.
A nem hivatalos mérkőzésen az amerikaiak 70-60-ra győzték le az ausztrálokat.
Javában zajlik a címvédő felkészülése a szombaton kezdődő Világbajnokságra.
Hétfőn lezárult Antibes városában a Világbajnokságot megelőző utolsó rangos felkészülési torna. USA a házigazda franciákat, míg Kanada Szenegált verte.
Vasárnap újabb két mérkőzésre került sor az Antibes városában zajló válogatott felkészülési tornán.
A héten került sor a hivatalos csapatfotózásra, melyről az Ohio State közösségi felületein galériát és videót is láthatunk.
Bekapcsolódott a válogatott munkájába a Phoenix Mercury két sztárja Diana Taurasi és Brittney Griner. Egy családi tragédia miatt Kelsey Mitchell hazautazott Franciaországból.
Az Egyesült Államok válogatottjának szakmai stábja kihirdette azt a 16 fős keretet, melyből kiválasztják a VB-n szereplő csapat tagjait.  
Hétfőről keddre virradóra felkészülési mérkőzést vívott Washingtonban az Egyesült Államok és Japán válogatottja.
Szombatról vasárnapra virradóra felkészülési mérkőzést vívott Bridgeport-ban az Egyesült Államok és Kanada válogatottja.
Szerdáról csütörtökre virradóra rendezték a Világbajnokságra készülő amerikai válogatott hagyományos házon belüli edzőmeccsét, az USA Red - White összecsapást.
Messze nem ideális az Egyesült Államok válogatottjának összeállítása, de természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne formálódna ütőképes csapat a Világbajnokságra.
A hagyományos házon belüli Red-White találkozóra került sor, amikor a bő keret tagjaiból két csapatot formáltak.
Igencsak hiányos kerettel dolgozhat Dawn Staley szövetségi kapitány, de természetesen így is bombaerős csapat formálódik.  
Az USA Basketball a hivatalos honlapján közzétette a felkészülés teljes programját a szeptember 22-én rajtoló női kosárlabda Világbajnokságot megelőző időszakra.
Keddtől csütörtökig került sor az amerikai válogatott tavaszi edzőtáborára, ahol 19 fős bő kerettel dolgozott Dawn Staley szövetségi kapitány és stábja.
« 1 2 3 4 5 »
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: