U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2017

Amerikai válogatott

« 1 2 3 »
Az USA Basketball a hivatalos honlapján mutatta be az Egyesült Államok női kosárlabda válogatottjának 29 fős bő keretét.
Korábban már hírt adtunk arról, hogy az Egyesült Államok válogatottja a kaliforniai Santa Barbarában október elején rövid összetartáson vett részt. Elkészült a kisfilm az eseményről, mely az alábbiakban megtekinthető.
Szeptember 30. és október 3. között került sor a kaliforniai Santa Barbarában az Egyesült Államok női kosárlabda válogatottjának 2017-es összetartására.
A FIBA a nyári válogatott kontinenstornák eredményének figyelembevételével kiadta a frissített 2017-es női kosárlabda Világranglistáját.
Szeptember 30. és október 2. között rövid összetartást vezényel a kaliforniai Santa Barbarában az amerikai válogatott bő keretének Dawn Staley.
A napokban Diana Taurasi újabb és újabb rekordok megdöntésével került címlapokra. Az NBC Sport-nak nyilatkozva nem zárta ki, hogy ott lesz a 2020-as tokiói olimpiai játékokon.
Geno Auriemma nem vállalt be egy újabb olimpiai ciklust. Utóda Dawn Staley lett, aki az elmúlt két évben segítőként már ott ült Auriemma mellett.
Az olimpiát követően nyilvánosságra hozta a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) az aktuális világranglistát. A női szakágban jelentős átrendeződést nem láthatunk.
Az USA Basketball közzétette az amerikai női válogatott kisfilmjét, mely az olimpiai győzelemig vezető utat mutatja be. Emellett külön összeállítás idézi fel a négyszeres aranyérmes Sue Bird, Diana Taurasi és Tamika Catchings válogatottbeli pályafutását.
A hétvégén lezárult a 2016-os olimpia, melynek női kosárlabda tornája a várakozásoknak megfelelően az Egyesült Államok hatalmas fölényét hozta. Az ötkarikás játékok sajátossága, hogy lényegesen több újságíró dolgozik a helyszínen, mint bármely másik női kosárlabda tornán. Az amerikai válogatott utolsó riói sajtóeseményen Geno Auriemma és Sue Bird is megkapta azt a kérdést, hogy miben látjuk válogatottjuk nagy fölényét.
A hétvégén lezárult az olimpiai női kosárlabda torna, melyet az Egyesült Államok válogatottja nyert meg. A szombat esti finálét követő összejövetelről készített összeállítást a WNBA videós csapata.
A hétvégén olimpiai aranyat nyert a WNBA elmúlt szezonjának MVP-je Elena Delle Donne az riói olimpiai játékon. A klasszis játékos és a Nike sportszergyártó ebből az alkalomból egy kedves akciót hirdetett, mely során újszülötteket ajándékoztak meg.
Az olimpiai női kosárlabda tornán magabiztosan menetelő amerikai válogatott legutóbbi edzésének egy része sajtónyilvános volt. Ekkor Elena Delle Donne és Breanna Stewart mutatott be egy nagyon szép kombinációt, melynek Stewart zsákolása lett a vége. Az alábbiakban ez a megmozdulás látható.
Hamarosan bemutatkozik a riói olimpia női kosárlabda tornáján a címvédő amerikai válogatott. Az USA Basketball ebből az alkalommal adott ki egy rövid kisfilmet, mely a felkészülésbe és a játékosok terveibe egyaránt betekintést enged.
Megérkeztek Rióba a hétvégén New Yorkban lezárult felkészülési torna csapatai is, így az Egyesült Államok, Franciaország és Ausztrália szintén a helyszínen várja az olimpiai játékok kezdetét.
Lezárult az olimpiát megelőző felkészülési időszak legrangosabb tornája. New Yorkban a Madison Square Gardenben az Egyesült Államok válogatottja Ausztráliát legyőzve veretlenül nyerte a tornát.
Péntekről szombatra virradóra a bridgeport-i Webster Bank Arénában folytatódott az olimpiát megelőző legrangosabb felkészülési torna. Ausztrália és USA válogatottja is magabiztos győzelmet ünnepelhetett.
Megkezdődött az olimpiát felvezető legrangosabb felkészülési torna, mely során az Egyesült Államok három nagyvárosában a házigazdák válogatottja, illetve Franciaország, Ausztrália és Kanada vív mérkőzéseket.
Lejátszotta az olimpiát megelőző első felkészülési mérkőzését az amerikai válogatott. A keretszűkítés után kimaradó, iletve fiatal játékosokból álló USA Select Team elleni összecsapás részletes összefoglalója, illetve a WNBA videósainak két rövid összeállítása látható az alábbiakban.
Miután a hétvégén megkezdte a felkészülést az olimpiára az amerikai válogatott, az éjszakai órákban az első edzőmérkőzésükre is sor került. Ezen nagy csatában 88-84-re győzték le a szűkített keretből kimaradó játékosok alkotta USA Select Team-et.
« 1 2 3 »
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: