U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Amerikai válogatott

« 1 2 3 4 5 »
2019. július 20. és 28. között kerül megrendezésre Thaiföld fővárosában, Bangkokban a 2019-es U19-es leány kosárlabda Világbajnokság.
Az USA Basketball munkatársai két videóban tekintettek vissza a versenyző válogatottjaik 2018-as évére.
Az USA Basketball az egyéni elismerések mellett kihirdette a 2018-as esztendő „Év Csapata” díjazottját. A legjobbnak a felnőtt női válogatottat választották.
A címvédő Egyesült Államok válogatottjának is véglegessé vált a 12 fős kerete a szombaton kezdődő Világbajnokságra.
A nem hivatalos mérkőzésen az amerikaiak 70-60-ra győzték le az ausztrálokat.
Javában zajlik a címvédő felkészülése a szombaton kezdődő Világbajnokságra.
Hétfőn lezárult Antibes városában a Világbajnokságot megelőző utolsó rangos felkészülési torna. USA a házigazda franciákat, míg Kanada Szenegált verte.
Vasárnap újabb két mérkőzésre került sor az Antibes városában zajló válogatott felkészülési tornán.
A héten került sor a hivatalos csapatfotózásra, melyről az Ohio State közösségi felületein galériát és videót is láthatunk.
Bekapcsolódott a válogatott munkájába a Phoenix Mercury két sztárja Diana Taurasi és Brittney Griner. Egy családi tragédia miatt Kelsey Mitchell hazautazott Franciaországból.
Az Egyesült Államok válogatottjának szakmai stábja kihirdette azt a 16 fős keretet, melyből kiválasztják a VB-n szereplő csapat tagjait.  
Hétfőről keddre virradóra felkészülési mérkőzést vívott Washingtonban az Egyesült Államok és Japán válogatottja.
Szombatról vasárnapra virradóra felkészülési mérkőzést vívott Bridgeport-ban az Egyesült Államok és Kanada válogatottja.
Szerdáról csütörtökre virradóra rendezték a Világbajnokságra készülő amerikai válogatott hagyományos házon belüli edzőmeccsét, az USA Red - White összecsapást.
Messze nem ideális az Egyesült Államok válogatottjának összeállítása, de természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne formálódna ütőképes csapat a Világbajnokságra.
A hagyományos házon belüli Red-White találkozóra került sor, amikor a bő keret tagjaiból két csapatot formáltak.
Igencsak hiányos kerettel dolgozhat Dawn Staley szövetségi kapitány, de természetesen így is bombaerős csapat formálódik.  
Az USA Basketball a hivatalos honlapján közzétette a felkészülés teljes programját a szeptember 22-én rajtoló női kosárlabda Világbajnokságot megelőző időszakra.
Keddtől csütörtökig került sor az amerikai válogatott tavaszi edzőtáborára, ahol 19 fős bő kerettel dolgozott Dawn Staley szövetségi kapitány és stábja.
Csütörtökről péntekre virradóra Seattle-ben csapott össze az Egyesült Államok és Kína válogatottja.
« 1 2 3 4 5 »
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: