U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Amerikai válogatott

« 1 2 3 4 »
Az USA Basketball a hivatalos honlapján közzétette a felkészülés teljes programját a szeptember 22-én rajtoló női kosárlabda Világbajnokságot megelőző időszakra.
Keddtől csütörtökig került sor az amerikai válogatott tavaszi edzőtáborára, ahol 19 fős bő kerettel dolgozott Dawn Staley szövetségi kapitány és stábja.
Csütörtökről péntekre virradóra Seattle-ben csapott össze az Egyesült Államok és Kína válogatottja.
Mindig ünnep, amikor az Egyesült Államok válogatottja pályára lép. Erre legközelebb csütörtökről péntekre virradóra kerül sor.
Április 24. és 26. között Seattle-ben edzőtáborozik a szeptemberi Világbajnokságra készülő amerikai válogatott.
A hétvégén került sor az amerikai válogatott első 2018-as összetartására. A szövetségi kapitány Dawn Staley az USA Basketball hivatalos honlapján értékelte az elmúlt három napot.
A hétvégén nem csak Európában figyel a közvélemény a női kosárlabda válogatottakra. Az Egyesült Államokban is összetartásra kerül.
Közzétették azon játékosok névsorát, akikre a februári válogatott összetartáson számíthat a szakmai stáb. Ebből derül ki az is, hogy Lindsay Whalen visszavonult a válogatottságtól.
Az USA Basketball a hivatalos honlapján mutatta be az Egyesült Államok női kosárlabda válogatottjának 29 fős bő keretét.
Korábban már hírt adtunk arról, hogy az Egyesült Államok válogatottja a kaliforniai Santa Barbarában október elején rövid összetartáson vett részt. Elkészült a kisfilm az eseményről, mely az alábbiakban megtekinthető.
Szeptember 30. és október 3. között került sor a kaliforniai Santa Barbarában az Egyesült Államok női kosárlabda válogatottjának 2017-es összetartására.
A FIBA a nyári válogatott kontinenstornák eredményének figyelembevételével kiadta a frissített 2017-es női kosárlabda Világranglistáját.
Szeptember 30. és október 2. között rövid összetartást vezényel a kaliforniai Santa Barbarában az amerikai válogatott bő keretének Dawn Staley.
A napokban Diana Taurasi újabb és újabb rekordok megdöntésével került címlapokra. Az NBC Sport-nak nyilatkozva nem zárta ki, hogy ott lesz a 2020-as tokiói olimpiai játékokon.
Geno Auriemma nem vállalt be egy újabb olimpiai ciklust. Utóda Dawn Staley lett, aki az elmúlt két évben segítőként már ott ült Auriemma mellett.
Az olimpiát követően nyilvánosságra hozta a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) az aktuális világranglistát. A női szakágban jelentős átrendeződést nem láthatunk.
Az USA Basketball közzétette az amerikai női válogatott kisfilmjét, mely az olimpiai győzelemig vezető utat mutatja be. Emellett külön összeállítás idézi fel a négyszeres aranyérmes Sue Bird, Diana Taurasi és Tamika Catchings válogatottbeli pályafutását.
A hétvégén lezárult a 2016-os olimpia, melynek női kosárlabda tornája a várakozásoknak megfelelően az Egyesült Államok hatalmas fölényét hozta. Az ötkarikás játékok sajátossága, hogy lényegesen több újságíró dolgozik a helyszínen, mint bármely másik női kosárlabda tornán. Az amerikai válogatott utolsó riói sajtóeseményen Geno Auriemma és Sue Bird is megkapta azt a kérdést, hogy miben látjuk válogatottjuk nagy fölényét.
A hétvégén lezárult az olimpiai női kosárlabda torna, melyet az Egyesült Államok válogatottja nyert meg. A szombat esti finálét követő összejövetelről készített összeállítást a WNBA videós csapata.
A hétvégén olimpiai aranyat nyert a WNBA elmúlt szezonjának MVP-je Elena Delle Donne az riói olimpiai játékon. A klasszis játékos és a Nike sportszergyártó ebből az alkalomból egy kedves akciót hirdetett, mely során újszülötteket ajándékoztak meg.
« 1 2 3 4 »
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: