U18-as Európa-bajnokság 2017, Sopron

Amerikai válogatott

« 1 2 3 »
A napokban Diana Taurasi újabb és újabb rekordok megdöntésével került címlapokra. Az NBC Sport-nak nyilatkozva nem zárta ki, hogy ott lesz a 2020-as tokiói olimpiai játékokon.
Geno Auriemma nem vállalt be egy újabb olimpiai ciklust. Utóda Dawn Staley lett, aki az elmúlt két évben segítőként már ott ült Auriemma mellett.
Az olimpiát követően nyilvánosságra hozta a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) az aktuális világranglistát. A női szakágban jelentős átrendeződést nem láthatunk.
Az USA Basketball közzétette az amerikai női válogatott kisfilmjét, mely az olimpiai győzelemig vezető utat mutatja be. Emellett külön összeállítás idézi fel a négyszeres aranyérmes Sue Bird, Diana Taurasi és Tamika Catchings válogatottbeli pályafutását.
A hétvégén lezárult a 2016-os olimpia, melynek női kosárlabda tornája a várakozásoknak megfelelően az Egyesült Államok hatalmas fölényét hozta. Az ötkarikás játékok sajátossága, hogy lényegesen több újságíró dolgozik a helyszínen, mint bármely másik női kosárlabda tornán. Az amerikai válogatott utolsó riói sajtóeseményen Geno Auriemma és Sue Bird is megkapta azt a kérdést, hogy miben látjuk válogatottjuk nagy fölényét.
A hétvégén lezárult az olimpiai női kosárlabda torna, melyet az Egyesült Államok válogatottja nyert meg. A szombat esti finálét követő összejövetelről készített összeállítást a WNBA videós csapata.
A hétvégén olimpiai aranyat nyert a WNBA elmúlt szezonjának MVP-je Elena Delle Donne az riói olimpiai játékon. A klasszis játékos és a Nike sportszergyártó ebből az alkalomból egy kedves akciót hirdetett, mely során újszülötteket ajándékoztak meg.
Az olimpiai női kosárlabda tornán magabiztosan menetelő amerikai válogatott legutóbbi edzésének egy része sajtónyilvános volt. Ekkor Elena Delle Donne és Breanna Stewart mutatott be egy nagyon szép kombinációt, melynek Stewart zsákolása lett a vége. Az alábbiakban ez a megmozdulás látható.
Hamarosan bemutatkozik a riói olimpia női kosárlabda tornáján a címvédő amerikai válogatott. Az USA Basketball ebből az alkalommal adott ki egy rövid kisfilmet, mely a felkészülésbe és a játékosok terveibe egyaránt betekintést enged.
Megérkeztek Rióba a hétvégén New Yorkban lezárult felkészülési torna csapatai is, így az Egyesült Államok, Franciaország és Ausztrália szintén a helyszínen várja az olimpiai játékok kezdetét.
Lezárult az olimpiát megelőző felkészülési időszak legrangosabb tornája. New Yorkban a Madison Square Gardenben az Egyesült Államok válogatottja Ausztráliát legyőzve veretlenül nyerte a tornát.
Péntekről szombatra virradóra a bridgeport-i Webster Bank Arénában folytatódott az olimpiát megelőző legrangosabb felkészülési torna. Ausztrália és USA válogatottja is magabiztos győzelmet ünnepelhetett.
Megkezdődött az olimpiát felvezető legrangosabb felkészülési torna, mely során az Egyesült Államok három nagyvárosában a házigazdák válogatottja, illetve Franciaország, Ausztrália és Kanada vív mérkőzéseket.
Lejátszotta az olimpiát megelőző első felkészülési mérkőzését az amerikai válogatott. A keretszűkítés után kimaradó, iletve fiatal játékosokból álló USA Select Team elleni összecsapás részletes összefoglalója, illetve a WNBA videósainak két rövid összeállítása látható az alábbiakban.
Miután a hétvégén megkezdte a felkészülést az olimpiára az amerikai válogatott, az éjszakai órákban az első edzőmérkőzésükre is sor került. Ezen nagy csatában 88-84-re győzték le a szűkített keretből kimaradó játékosok alkotta USA Select Team-et.
Los Angelesben a hétvégén Geno Auriemma irányításával a címvédő Egyesült Államok válogatottja megkezdte a felkészülést a riói olimpiára.
Bombaerős mezőnnyel női kosárlabda felkészülési tornát rendeznek az Egyesült Államokban a riói olimpiát megelőzően július 27. és 31. között – adta hírül az USA Basketball hivatalos honlapja.
Ahogy arról korábban már beszámoltunk, április 27-én 100 nappal a Riói Olimpia kezdete előtt bemutatták az Egyesült Államok női kosárlabda válogatottjának szűkített 12 fős keretét. Az eseményre az NBC Today című műsorában került sor. A new yorki-i rendezvényen nem csak a kosárlabda volt a főszereplő, több Olimpikon is bemutatkozott és a tiszteletbeli csapatvezető Michelle Obama, First Lady is köszöntőt mondott. Az alábbiakban képriport látható.
Szerdán magyar idő szerint a kora esti órákban az USA Basketball hivatalosan is bemutatta az amerikai női válogatott szűkített, 12 fős keretét a Riói Olimpiára.
A tervek szerint az USA Basketball szerdán mutatja be a 2016-os Riói Olimpiára készülő női válogatott szűkített keretét. Egy információ azonban már kiszivárgott és igencsak megosztotta a tengerentúli közvéleményt. Candace Parker nem lesz ott az olimpiai keretben.
« 1 2 3 »


Partnereink: