U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Afrika

November 9. és 11. között rendezték 12 válogatott részvételével a Togói Köztársaság fővárosában Loméban a 3x3-as Afrika-bajnokságot.
Vasárnap lezárult az U18-as Afrika-bajnokság Mozambik fővárosában, Maputóban. A tornát Mali nyerte, akik a fináléban a hazaiakat múlták felül.
Vasárnap Nigéria győzelmével zárult 2017-es Afrika-bajnokság. A tornán két olyan játékos is pályára lépett, aki a következő szezonban hazánkban fog szerepelni.
Vasárnap lezárult Maliban a 2017-es Afrika-bajnokság. Nigéria szerezte meg az aranyérmet, miután a döntőben 65-48-ra verték Szenegált. Ezen két gárda vívta ki a világbajnoki részvétel lehetőségét is.
Pénteken veszi kezdetét Maliban a 2017-es Afrika-bajnokság. A tét a kontinensbajnoki cím mellett két világbajnoki hely. A két döntős ugyanis részt vehet a 2018-as tenerifei női kosárlabda Világbajnokságon.
Lezárult az idei kontinenstornák sorozata női kosárlabdában. Az Afrika-bajnokság Szenegál győzelmét hozta, akik ezzel kvótát szereztek a riói olimpiára. Az ezüstérmes Kamerun lett, míg a bronzérmet Angola szerezte meg. Ezen két válogatott készülhet az olimpiai selejtezőre.
Csütörtökön megkezdődik a 2015-ös női kosárlabda Afrika-bajnokság. Az idei év utolsó kontinenstornáján gazdára talál egy olimpiai kvóta és két hely a jövő évi olimpiai selejtezőtornára.
Kuba, Kanada, Brazília, Angola és Mozambik szerzett kvalifikációt
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: