Európa-bajnokság 2019

Afrika

A nigériai válogatott aranyérmét hozó finálét követően megismerhettük a 2019-es Afrika-bajnokság egyéni díjazottjait.
Megvédte címét az Afrika-bajnokságon Nigéria. A 2019-es kiírás döntőjében 60-55-re múlták felül Szenegált.
Szombaton két mérkőzést rendeztek a 2019-es Afrika-bajnokság küzdelmei alkalmával. Az 5. és a 7. helyért kiírt összecsapásokat bonyolították le Dakarban.
A sokáig emlékezetes elődöntők mellett az 5-8. helyért kiírt találkozókat is lejátszották az Afrika-bajnokságon. Chanel Mokango ismét csapata legjobbja volt.
Pénteken rendezték Dakarban a 2019-es Afrika-bajnokság elődöntőit. A finálét tekintve összejött a legjobban várt párosítás, a címvédő Nigéria és a házigazda Szenegál mérkőzik a trófeáért.
Több, mint 12 ezren szurkoltak a helyszínen a házigazda Szenegál válogatottjának.
Csütörtökön rendezték a Dakarba zajló Afrika-bajnokság negyeddöntőit. Teljes eredménylista.
Szerdán rendezték a nyolcaddöntőket az Afrika-bajnokságon. Az Aluinvent DVTK centere Chanel Mokango extra dupla-duplával segítette a továbbjutás kivívásában a Kongói DK válogatottját.
Kedden lezárult a Dakarban zajló Afrika-bajnokság csoportköre. Szerdán már a nyolcaddöntők jönnek.
Érdemes egy kis kitekintést tenni a Dakarban zajló Afrika-bajnokság küzdelmeire, ahol a hétvégén minden csapat lejátszotta első mérkőzését. A DVTK légiósának szurkolhatunk.
Augusztus 10. és 18. között rendezik Dakarban a 2019-es Afrika-bajnokságot.
November 9. és 11. között rendezték 12 válogatott részvételével a Togói Köztársaság fővárosában Loméban a 3x3-as Afrika-bajnokságot.
Vasárnap lezárult az U18-as Afrika-bajnokság Mozambik fővárosában, Maputóban. A tornát Mali nyerte, akik a fináléban a hazaiakat múlták felül.
Vasárnap Nigéria győzelmével zárult 2017-es Afrika-bajnokság. A tornán két olyan játékos is pályára lépett, aki a következő szezonban hazánkban fog szerepelni.
Vasárnap lezárult Maliban a 2017-es Afrika-bajnokság. Nigéria szerezte meg az aranyérmet, miután a döntőben 65-48-ra verték Szenegált. Ezen két gárda vívta ki a világbajnoki részvétel lehetőségét is.
Pénteken veszi kezdetét Maliban a 2017-es Afrika-bajnokság. A tét a kontinensbajnoki cím mellett két világbajnoki hely. A két döntős ugyanis részt vehet a 2018-as tenerifei női kosárlabda Világbajnokságon.
Lezárult az idei kontinenstornák sorozata női kosárlabdában. Az Afrika-bajnokság Szenegál győzelmét hozta, akik ezzel kvótát szereztek a riói olimpiára. Az ezüstérmes Kamerun lett, míg a bronzérmet Angola szerezte meg. Ezen két válogatott készülhet az olimpiai selejtezőre.
Csütörtökön megkezdődik a 2015-ös női kosárlabda Afrika-bajnokság. Az idei év utolsó kontinenstornáján gazdára talál egy olimpiai kvóta és két hely a jövő évi olimpiai selejtezőtornára.
Kuba, Kanada, Brazília, Angola és Mozambik szerzett kvalifikációt


Partnereink: