U18-as Európa-bajnokság 2017, Sopron

Ausztrália

« 1 2 3 4 5 »
Japán nyerte a 2017-es női kosárlabda Ázsia-bajnokságot. Nézzük, hogy a helyszínen dolgozó szakemberek szerint kik voltak a torna legjobb játékosai.
Szombaton lezárult a 2017-es női kosárlabda Ázsia-bajnokság. A döntőben Japán 74-73-ra legyőzte Ausztráliát és ezzel megvédte címét.
A múlt héten a Centrobasket mellett még egy női FIBA torna lezárult. Guam adott otthont a 2017-es U17-es Óceánia-bajnokságnak. Az aranyérmes Ausztrália lett.
Az ausztrál válogatott szakmai stábja kijelölte utazó keretét a 2017-es Ázsia-bajnokságra, melyet július 23. és 29. között rendeznek Indiában.
A University of Canberra Capitals bejelentette, hogy visszatér a klubhoz Natalie Hurst. A hazánkban Győrben és a PEAC-nál is megforduló 34 éves ausztrál irányító sikeres török szezonok után tér haza.
A SEABL sorozatban a Melbourne Tigers csapatában az elmúlt hétvégén bemutatkozott a legutóbbi szezont az Aluinvent DVTK-nál töltő Louella Tomlinson.
A Dandenong Jayco Rangers együttese bejelentette, hogy szerződtették a spanyol válogatott klasszis irányítóját Laia Palau-t.
Az ausztrál válogatott szakmai stábja kihirdette a bő keretet, mely megkezdi a felkészülést a 2017-es Ázsia-bajnokságra.
A napokban a Deakin Melbourne Boomers együttese hivatalosan bejelentette, hogy szerződtették a következő évadra Louella Tomlinson-t.
Megkezdték bejelenteni az új igazolásaikat az ausztrál profi liga, a WNBL csapatai. Eldőlt, hogy Abby Bishop egy sikeres franciaországi szezon után hazatér és a MAC Adelaide Lightning játékosa lesz.
A hétvégén lezárultak az ausztrál profi liga a WNBL küzdelmei. A bajnoki címet a Sydney Uni Flames szerezte meg.
A hétvégén lezárult az ausztrál profi liga a WNBL alapszakasza. Hamarosan kezdődnek az elődöntő párharcok.
Vasárnap este került sor a Western Australian Institute of Sport, azaz Dél-Ausztrália Sportintézetének hagyományos gálájára, melyen a hírességek csarnokába választották a hazánkban, Sopronban két évet eltöltő Tully Bevilaqua-t. Ez az elismerés Ausztráliában kifejezetten nagy presztízzsel bír.
Az elmúlt hét utolsó napjaiban az Ausztrál Kosárlabda Szövetség egy hosszabb közleményben bemutatta a végleges 12 fős olimpiai keretet. Az ausztrál szövetségi Brendan Joyce nem okozott meglepetést, a rendelkezésre álló legerősebb összeállításnak szavazott bizalmat.
Július 5-én kezdődök az ausztrál válogatott utolsó összetartása a Riói Olimpia előtt. Brendan Joyce szövetségi kapitány kihirdette a 15 fős szűkített keretét, melyben az UNIQA Sopron leendő centere Cayla George is helyet kapott.
Javában zajlanak Ausztráliában a félprofi és amatőr bajnokságok. Ezek közül a legnagyobb a SEABL, melyben minden évben fordulnak meg olyan játékosok, akik hazánkban is szerepeltek. A sorozat alapszakasza a hétvégén érkezett a félidejéhez és azt láthatjuk a tabellán, hogy a keleti konferenciát Zavecz Hanna csapata vezeti.
Vasárnap a spanyolországi San Fernando városában megrendezésre kerülő nemzetközi tornával elrajtol az ausztrál válogatott idei európai túrája. A riói olimpián mindenképpen éremeséllyel számoló ausztrálok nyolc mérkőzést játszanak a következő két hétben.
Sajtótájékoztatót tartott az ausztrál profi ligában (WNBL) szereplő Melbourne Boomers együttese, mely során bejelentették, hogy a klubot egy új tulajdonosi kör veszi át és a tavasszal visszavonult világklasszis center Lauren Jackson vezetőként csatlakozik az együtteshez.
A közelmúltban tartották a Basketball Victoria, azaz az ausztráliai Victoria állam kosárlabda szövetségének szezonzáró gáláját. Az eseményen köszöntötték a hazánkban is két évet eltöltő Allison Tranquilli-t, akit beválasztottak a helyi kosárlabda hírességek csarnokába.
Idén májusban is részt vett hagyományos túráján Japánban az ausztrál női válogatott. A magyar idő szerint kedden délután lezárult túra alkalmával Brendan Joyce tanítványai mind a három felkészülési mérkőzésüket megnyerték a házigazdák ellen.
« 1 2 3 4 5 »


Partnereink: