U18-as Európa-bajnokság 2017, Sopron

Csehország

« 1 2 3 4 5 »
Pénteken és szombaton az Európa-bajnokság házigazdája és egyben csoportriválisunk Csehország Szlovákiát látta vendégül felkészülési mérkőzéseken. A szlovák csapat pénteken magabiztos győzelmet aratott.
A Cseh Kosárlabda Szövetség honlapján egy közleményben bemutatták a hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő felnőtt női válogatottuk bő keretét. 
Lezárult a cseh élvonal fináléja. Az USK Praha harmadik alkalommal is nagy különbséggel győzte le a Hradec Králové együttesét és ezzel megszerezte a bajnoki címet.
Az USK Praha 73-51-re legyőzte a Hradec Králové gárdáját a cseh bajnoki döntő második meccsén és így 2-0-ra vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.
Csütörtökön megkezdődött a cseh élvonal fináléja, ahol az Euroliga negyedik helyezettje az USK Praha és a Hradec Králové küzd az aranyéremért. Az első meccsen idegenben is magabiztos prágai siker született.
Az egykori Euroliga-győztes nagy klub jogutódja a BK Handicap Brno hosszú idő után szerzett ismét trófeát.
Vasárnap és hétfőn Brno ad otthont a Cseh Kupa négyes döntőjének. A házigazda város két csapatot is delegál a Final Four-ba.
Sajtótájékoztatót jelentette be a cseh szövetség, hogy az Európa-bajnokságon Kia Vaughn személyében lesz honosított játékosuk a pályán.
A jegyzettebb európai ligák közül elsőként a cseh élvonalban kezdődnek meg a küzdelmek. Szerdán este már az első fordulóból rendeznek mérkőzést a jövő évi Európa-bajnokság házigazdájánál. Természetesen a toronymagas favorit az USK Praha, de immár három brnói csapatra, a Nymburk és a Trutnov együttesére is érdemes lesz figyelni.lni.
Hétfőn kihirdette keretét az egykoron Euroligát is nyerő brnói csapat. A klubhoz új névadó támogató érkezik és csak cseh játékosokkal vágnak neki a következő szezonnak.
Hétfőn sajtótájékoztatót tartott az USK Praha együttese. A cseh bajnoknál alig lesznek változások a keretben nyáron, minden kulcsjátékosukat megtartották. Emellett a prágaiak indítanak „B” csapatot és nagyobb szerepet szánnak a fiataloknak – így lehet röviden összefoglalni a terveket.
Szerdán este lezárult a cseh bajnoki döntő párharc. Az USK Praha harmadszor is nagy különbséggel verte a Nymburk együttesét és ezzel sorozatban hatodszor lett bajnok.
A magabiztosan megnyert első találkozó után a második mérkőzését is hozta a cseh döntőben az USK Praha. A címvédő prágaiak 81-56-ra legyőzték a Nymburk együttesét és szerdán este hazai pályán bajnokok lehetnek.
Csütörtök este megkezdődött Csehországban az egyik fél harmadik győzelméig tartó bajnoki döntő párharc. Az első mérkőzésen az USK Praha 82-44-es győzelmet aratott a Nymburk otthonában.
A hétvégén kialakult Csehországban a bajnoki döntő párosítása. A fináléban az Euroliga 2015-ös győztese és idén is Final Four résztvevő USK Praha, illetve az Európa Kupából a magyar szurkolók által is jól ismert Nymburk találkozik.
Vasárnap és hétfőn Karlovy Vary adott otthont a Cseh Kupa négyes döntőjének. A trófeát az Európa Kupából a magyar szurkolók által is jól ismert Nymburk szerezte meg a trófeát.
Az Aluinvent DVTK-hoz hasonlóan a Nymburk is játszott bajnoki mérkőzést a hétvégén. A cseheknek könnyebb dolguk volt, hiszen az elsősorban utánpótlás-játékosokra építő BK Strakonice gárdáját 98-62-re verték.
Az USK Praha a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Candice Dupree személyében új légiós érkezik a csapathoz.
A hétvégén rendezték a Cseh Bajnokság első fordulóját, melyben rögtön összecsapott az elmúlt évad két döntése az USK Praha és a Sokol Hradec Králové. Az Euroliga címvédője magabiztos győzelmet aratott.
Szeptember 19-én rajtol a bajnokság Csehországban és a nagy múltú, de súlyos pénzügyi válsággal küzdő BK Zabiny Brno meglepte a közvéleményt. Hana Horakova játékengedélyét is kikérte a következő évadra.
« 1 2 3 4 5 »


Partnereink: