Világbajnokság 2018

Franciaország

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... utolsó »
Hétfőn lezárult Antibes városában a Világbajnokságot megelőző utolsó rangos felkészülési torna. USA a házigazda franciákat, míg Kanada Szenegált verte.
Vasárnap újabb két mérkőzésre került sor az Antibes városában zajló válogatott felkészülési tornán.
A Párizsban zajló nemzetközi felkészülési torna második játéknapján a házigazda Franciaország kiváló játékkal 85-77-re legyőzte Ausztráliát.
Pénteken este Párizsban rangos válogatott felkészülési torna kezdődött. A nyitó napon Franciaország 74-64-re múlta felül Lettországot.
Valérie Garnier keretet hirdetett a hétvégén Párizsban megrendezésre kerülő felkészülési tornára. Ez egyben a tenerifei Világbajnokságra utazó csapat is lesz.
Az első napokban erőnléti edzések, illetve közösség építő programok várnak a keret tagjaira.
Lassan minden európai válogatott, mely részvételi jogot szerzett a szeptember végi tenerifei Világbajnokságra, munkába áll.
A francia sportlap a l’Équipe írta meg, hogy Bria Hartley segítheti honosított játékosként a francia válogatott a tenerifei Világbajnokságon.  
A francia élvonalba idén tavasszal feljutó Landerneau újabb olyan légióst igazolt, aki az elmúlt évadban hazánkban szerepelt.
Az ismert edzőnő török bajnoki címet nyert a Fenerbahce-val. A tapasztalatairól az egyik francia női kosaras portálnak beszélt.
Az elmúlt évadban a Győrt erősítő Kamila Stepanova a francia élvonal újoncánál, a Landerneau együttesénél folytatja.
Pénteken bemutatta keretét a 2018/2019-es évadra a francia bajnok Bourges. Természetesen a mezőny többi tagjánál is javában zajlik a következő évad előkészítése.
A bajnoki küzdelmek lezárását követően a lehető legkorábbi időpontban kihirdette csapatát a következő évadra a Bourges.
20 évvel ezelőtt, 1998 nyarán indult a Ligue Féminine de Basket (LFB).
Franciaországban a Bourges történelmet írt, hiszen fennállásuk 14. bajnoki címet szerezték, amivel a helyi női kosárlabdázás legeredményesebb klubjává léptek elő.  
Június 1-én pénteken este 19 órától, 2-án, szombaton 18 órától, míg 3-án vasárnap 16 órától lép pályára válogatottunk.
A döntő negyedik mérkőzésén a Bourges 87-80-as győzelmet aratott a Tarbes otthonában és ezzel 3-1 arányban lezárta a párharcot.
A Tarbes szombaton ismét hazai környezetben próbálhatja meg elérni az újabb bravúrt és ezzel kivívni a sorsdöntő ötödik meccset.
Kiváló hangulatú remek mérkőzésen a Tarbes 64-63-ra legyőzte a Bourges-t a francia döntő harmadik meccsén.
A Bourges hazai pályán magabiztosan nyerte a finálé első két felvonását a Tarbes ellen. Nagy különbség mutatkozik a felek között.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... utolsó »
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: