Európa-bajnokság 2019

Franciaország

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... utolsó »
Franciaország szerezte meg a bronzérmet Amszterdamban a 3x3-as Világbajnokságon. A 3. helyért lejátszott találkozón a franciák 21-9-re kiütötték Ausztráliát.
Vasárnap este Rouen városában játszotta utolsó felkészülési mérkőzését az Európa-bajnokság előtt Franciaország. Valerie Garnier együttese Kínát látta vendégül és győzte le 73-70-re.
Tovább erősödhet a lyon-i női kosárlabda a kövezkező években. Az ismert kosárlabdázó Tony Parker nevével fémjelzett tulajdonosi kör ugyanis egy igen komoly partnerre talált.
Vasárnap délután Valerie Garnier, francia szövetségi véglegesítette a válogatott 12 fős keretét 2019-es Európa-bajnokságra.
Pénteken este kezdetét vette Rennes városában az Európa-bajnokságot megelőző egyik legrangosabb felkészülési torna.
Azok után, hogy sérülés miatt több rutinos játékos kiesett, ezúttal előre tervezett edzői döntést követően csökkent tovább az Európa-bajnokságra készülő francia válogatott kerete.
Hétfőn este ismét összemérte az erejét Franciaország és Ukrajna Mont-de-Marsan városában. Ezúttal 89-65-ös hazai siker született.
Harmadik rutinos játékosát veszítette el a 2019-es Európa-bajnokságra készülő francia válogatott.
Az Európa-bajnokságon végső győzelemre is esélyes topválogatottak közül a francia nemzeti csapat is lejátszotta első felkészülési mérkőzését. Ezen 107-75-re kiütötték Ukrajnát.
Valérie Garnier együttese számára a célkitűzés nem lehet más az Európa-bajnokságon, mint az olimpiai selejtezőt érő pozíció elérése.
Pénteken Anglet városában megkezdte a felkészülést a francia válogatott, melyhez hétfőn már a bajnoki döntőben érdekelt játékosok is csatlakoztak.
Facebook oldalán csapatbemutatót tartott a Francia Bajnokság és az Európa Kupa ezüstérmese a Lattes Montpellier. A 2019/2020-as évadra némileg átalakul a francia élcsapat kerete.
A Carolo Basket a hivatalos felületein jelentette be, hogy szerződtette a következő évadra Katie Lou Samuelson-t.
A Lyon először vagy a Lattes Montpellier harmadszor? - így is feltehetnénk a kérdést a francia finálé sorsdöntő ötödik meccse előtt.
Hétfőn este tartották Párizsban a francia klubkosárlabdázás szezonzárójának tekinthető Trophees Du Basket gálát.
Óriási sportélményt adó találkozón a Lattes Montpellier hosszabbítás után hazai pályán kivívta a francia bajnoki döntőben a sorsdöntő ötödik találkozó jogát.
Erre az estére nincsenek szavak. A Lattes Montpellier hosszabbítás után 91-85-re legyőzte a Lyon-t. Ötödik meccs jön a francia döntőben.
A keddi találkozóhoz hasonlóan a Lattes Montpellier lesz a házigazda, mely a Lyon felett egy újabb győzelemmel 2-2-re kiegyenlítheti a párharcot.
A Lattes Montpellier 72-61-re legyőzte a Lyon-t a döntő harmadik meccsén. Ezzel 2-1-re módosította az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot.
Az olaszok klasszisa Giorgia Sottana másfél éves törökországi időszak után Franciaországba a nagy változások előtt álló Carolo Basket csapatához igazolt.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... utolsó »
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: