U18-as Európa-bajnokság 2017, Sopron

Franciaország

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »
Folytatjuk az európai élcsapatok jövő évi kereteit bemutató sorozatunkat. Ezúttal a francia ezüstérmes Lattes Montpellier új igazolásaival ismerkedhetünk meg.
Vasárnap este rendezték Mulhouse városában a Franciaország – Spanyolország felkészülési mérkőzést, melyen sima francia siker született. A találkozón azonban két legendás irányító Celine Dumerc és Laiai Palau rekordot döntött.
A felkészülési időszak egyik legnagyobb presztízscsatáján a francia válogatott 65-56-ra legyőzte Spanyolországot.
Pénteken este lezárult a bordeaux-i felkészülési torna, melyet veretlenül a házigazda Franciaország nyert meg.
A szerdától pénteki zajló bordeaux-i felkészülési tornán a francia válogatottban Celine Dumerc válogatottsági rekordot döntött.
Csütörtök a második játéknapjához érkezett a bordeaux-i felkészülési torna. Franciaország Kanadát, míg Ukrajna Montenegrót verte.
Szerdán este megkezdődött a bordeaux-i felkészülési torna, melynek nyitó napján Franciaország Ukrajnát, míg Montenegró Kanadát győzte le.
A Francia Kosárlabda Szövetség hivatalos honlapján egy hosszú interjúban Celine Dumerc bejelentette, hogy az Európa-bajnokságot követően visszavonul a válogatottságtól.
A napokban a francia bajnok Villeneuve d’Ascq együttese bemutatta új igazolásait. Jelentősen átalakul a keret.
Pénteken este lezárult a francia bajnoki döntő. A párharc negyedik mérkőzésén a Villeneuve d'Ascq 66-49-re legyőzte a Lattes Montpellier együttesét és ezzel 3-1-re nyerte a finálét. 
A francia bajnoki finálé harmadik meccsén a Villeneuve d'Ascq 80-60-ra legyőzte a Lattes Montpellier gárdáját. Ezzel 2-1-re vezet és pénteken este hazai pályán bajnok lehet.
A Bourges-nál nagy változtatásokat eszközöltek, mindössze három játékos maradt az elmúlt évad keretéből.
 A francia bajnoki finálé második mérkőzésén a Lattes Montpellier együttese 64-62-re legyőzte a Villeneuve d'Ascq gárdáját és ezzel egyenlített a párharcban.
Megkezdődött a francia élvonal fináléja. Az első mérkőzésen a Villeneuve d'Ascq 79-64-es győzelmet aratott a Lattes Montpellier otthonában.
Kialakult a bajnoki döntő párosítása Franciaországban. A korábban már bejutott Villeneuve d’Ascq gárdájának ellenfele a címvédő Lattes Montpellier lesz.
Az elődöntő párharcok második meccseit rendezték Franciaországban. A Villeneuve d'Ascq kivívta a döntőbe jutást, míg a Lattes Montpellier és a Bourges párharcában sorsdöntő harmadik meccs jön kedden este.
Miközben magyar válogatott játékosok hosszabbítottak, illetve Zsovár Orsolya érkezett a VBW CEKK Cegléd csapatához, az is hivatalossá vált, hogy Maja Skoric Franciaországban folytatja pályafutását.
Megkezdődtek az elődöntő párharcok Franciaországban. Mindkét párharcban az alacsonyabban rangsorolt csapat, azaz a Bourges és a Villeneuve d'Ascq került előnybe.
Szerdán este a Lattes Montpellier - Hainaut Basket párharc is lezárult a francia negyeddöntők alkalmával. A címvédő 74-51-re nyerte a sorsdöntő harmadik meccset és így készülhet a Bourges elleni elődöntőre.
A Charleville-Mézières és a Villeneuve d'Ascq mellé harmadiknak a Bourges is bejutott a legjobb négy közé Franciaországban. A negyeddöntők sorsdöntő harmadik találkozóján 66-54-re győzték le a Basket Landes csapatát.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »


Partnereink: