Európa-bajnokság 2019

Közép- és Dél-Amerika

« 1 2 »
Szombaton zárult Manatiban a közép-amerikai térség válogatott tornája, a FIBA Centrobasket. Az aranyérmet a házigazda Puerto Rico hódította el.
Hétfőn hajnalban lezárult a 2017-es női kosárlabda Amerika-bajnokság Buenos Airesben. A Kanada győzelmével véget érő finálét követően kiosztották az egyéni elismeréseket, melyek között magyar érdekeltséget is találunk.
Vasárnapról hétfőre lezárult Buenos Airesben a 2017-es Amerika-bajnokság. Kanada megvédte címét, miután 67-65-re legyőzték Argentínát.
Az Európa-bajnokság és az Ázsia-bajnokság után a nyár harmadik felnőtt női kosaras kontinenstornájának trófeája is gazdára talál. Az Amerika-bajnokságon Kanada – Argentína finálét rendeznek.
Szombatról vasárnapra virradóra rendezték a 2017-es Amerika-bajnokság elődöntőit Buenos Airesben. Eldőlt, hogy a fináléban a címvédő Kanada és Argentína csap össze.
Szerdáról csütörtökre virradóra újabb négy mérkőzést rendeztek az Amerika-bajnokságon. Két hosszabbítás és egy óriási meglepetés a játéknap mérlege.
Keddről szerdára virradóra immár a harmadik játéknapra került sor a 2017-es Amerika-bajnokságon. Következzen a játéknap összefoglalója.
Hétfőről keddre virradóra újabb négy mérkőzéssel folytatódott Buenos Airesben a 2017-es női kosárlabda Amerika-bajnokság. A két legnagyobb favorit, Kanada és Brazília továbbra is veretlen.
Augusztus 6. és 13. között Buenos Airesben rendezik a női kosárlabda Amerika-bajnokságot, melyen 10 válogatott küzd a trófeáért és a három világbajnoki helyért.
Természetesen nem csak Európában zajlanak a FIBA női kosaras tornái. A múlt héten került sor a Közép-Amerikai térség válogatott megmérettetésére. A Centrobasket 2017-es bajnoka az Amerikai Virgin-szigetek válogatottja lett.
A Brazil Kosárlabda Szövetségi felfüggesztése miatt még mindig nem tudni, hogy ki lesz az udinei U19-es Világbajnokságon a harmadik csoportellenfelünk Ausztrália és Japán mellett.
A riói olimpia miatt szokatlan időpontban, május végén került sor a női kosárlabda Dél-Amerika-bajnokságra. A venezuelai tornát Brazília nyerte nagy fölénnyel.
Vasárnapról hétfőre virradóra került sor Edmontban az Amerika-bajnokság döntőjére, mely során Kanada 82-66-ra legyőzte Kubát. Ezzel eldőlt, hogy a kanadai válogatott is kvótát szerzett a 2016-os olimpiára.
Szombatról vasárnapra virradóra rendezték a 2015-ös Amerika-bajnokság elődöntőit. A fináléban Kuba és Kanada méri össze az erejét.
Csütörtökről péntekre virradóra lezárult az Edmontonban zajló Amerika-bajnokság csoportköre. Kanada és Argentína őrizte meg a veretlenségét.
Edmontonban immár a negyedik napjához érkezett az Amerika-bajnokság. Az összes esélyes csapat ismét győzelmet ünnepelhetett és ezzel matematikailag is kialakult a legjobb négy mezőnye.
Edmontonban újabb négy mérkőzést rendeztek a 2015-ös Amerika-bajnokság alkalmával. Az esélyes csapatok magabiztosan menetelnek.
Edmontonban immár a második napjához érkezett a 2015-ös Amerika-bajnokság. Kanada magabiztosan menetel, miközben bemutatkozott a címvédő Kuba is.
A FIBA elnöksége a hétvégén Tokióban ülésezett, melyen döntés született arról, hogy a szokásjognak megfelelően a házigazda Brazília alanyi jogon kvótát kap az ötkarikás játékok kosárlabda tornájára.
Vasárnapról hétfőre virradóra négy mérkőzéssel megkezdődött az Amerika-bajnokság a kanadai Edmontonban. Nagy meglepetést a nyitó nap nem hozott.
« 1 2 »
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: