Európa-bajnokság 2019

Lengyelország

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... utolsó »
A Lengyel Kosárlabda Szövetség bejelentette, hogy Maros Kovacik veszi át a felnőtt női válogatott szövetségi kapitányi posztját.
Visszatér a Wisla Krakow együtteséhez Stefan Svitek. A lengyel klub szerdán mutatta be hivatalos honlapján a régi-új vezetőedzőjét.
Csütörtök délután ülésezett a lengyel profi liga (Energa Basket Ligi Kobiet) versenybizottsága, melyen értékelték a nevezéseket és döntöttek a 2019/2020-as licencekről. 11 csapat lehet a mezőny.
Javában zajlik a klubcsapatoknál a következő évad keretének kialakítása. Az alábbiakban a lengyel bajnok CCC Polkowice bejelentéseit foglaljuk össze.
Az egykori Final Four résztvevő nagymúltú klub visszatérhet az Euroligába – erről az elnök Bogusław Witkowski nyilatkozott egy helyi .pl portálnak.
Május 1-én lehetett hivatalosan is bejelenteni, hogy a lengyelek tehetsége Anna Makurat a UConn kötelékében folytatja.
Kedden este került sor a lengyel bronzcsata sorsdöntő harmadik meccsére. A Gdynia ezen legyőzte a Sleza Wroclaw alakulatát és ezzel 2-1-re megnyerte a párharcot.
Az AZS UMCS Lublin a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a következő évadra a jelenleg még Cegléden szereplő Jovana Popovicot.
Szombaton este lezárult a bajnoki döntő párharc Lengyelországban. A CCC Polkowice 81-64-es győzelmet aratott a Gorzow csarnokában és ezzel 3-0-ra megnyerte a finálét.
A bajnoki döntő második meccsén 74-56-ra verték a Gorzow alakulatát. Ezzel 2-0-s előnyre tettek szert az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.
Kedden megkezdődött Lengyelországban a bajnoki döntő párharc. Az első mérkőzésen a CCC Polkowice 90-70-re verte a Gorzow együttesét.
Kedden elrajtol Lengyelországban a CCC Polkowice és a InvestInTheWest Enea Gorzów Wlkp. bajnoki döntője.
Kilenc év után jutott ismét döntőbe Lengyelországban a Gorzow, mely a bajnoki alapszakaszt mindössze a 7. helyen zárta.
Szerdán a lengyel elődöntők harmadik mecsceit rendezték. A CCC Polkowice Gdyniában lezárta a párharcot. A Sleza Wroclaw két elveszített hazai meccs után a Gorzow otthonában szépített.  
Vasárnap a magasabban rangsorolt csapatok otthonában lejátszották a lengyel elődöntők második meccseit is.
Szombaton megkezdődtek az egyik fél harmadik sikeréig tartó elődöntő párharcok Lengyelországban. A CCC Polkowice és a Gorzow került előnybe.
Szombaton kezdődnek a lengyel élvonalban az elődöntő párharcok. A CCC Polkowice és az Arka Gdynia, illetve a Sleza Wroclaw és a Gorzow mérkőzik a fináléba kerülésért.
A CCC Polkowice és az Arka Gdynia mellé a Sleza Wroclaw, illetve a Gorzow csatlakozott a lengyel bajnoki elődöntők mezőnyét tekintve.
A címvédő CCC Polkowice és az Arka Gdynia 3-0-val továbbjutott. Az Energa Torun és az Artego Bydgoszcz idegenbeli sikerrel életben tartotta esélyeit.
A keddi igencsak izgalmas nyitány után szerdán folytatódtak a lengyel bajnoki negyeddöntők. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcok állása minden párosításban 2-0-ra módosult.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... utolsó »


Partnereink: