U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Nagyvilág

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... utolsó »
2019 nagyon fontos év lesz a 3x3-as szakágban, hiszen az első teljes olimpiai kvalifikációs versenyszezon vár a nemzeti csapatokra.
Egy spanyol sportgazdasági kutatóintézet a Deportes&Finanzas rövid kimutatást tett közzé a profi női kosárlabda csapatok Twitteres követőiről.
A NOB a hivatalos Facebook és Twitter felületein decemberben az elmúlt két évtized ötkarikás játékainak emlékezetes pillanataiból közül összeállításokat.
A FIBA Elnöksége megválasztotta a szervezet új főtitkárát. Az októberben elhunyt Patrick Baumann helyét egy 38 éves görög jogász Andreas Zagklis veszi át.
December hagyományosan az év végi összefoglaló összeállításokról is szól. A női kosárlabdában a sort a FIBA kezdte.
Az európai válogatott szünetben folytatjuk kitekintésünket más kontinensek meghatározó bajnokságaira. Ausztrália után Kína felé vesszük az irányt.
A válogatott szünetben érdemes egy kicsit elhagyni az öreg kontinenst és kitekinteni, hogy az ausztrál profi ligában, a WNBL-ben hol tartanak. Az alábbiakban ezt tesszük meg.
November 9. és 11. között rendezték 12 válogatott részvételével a Togói Köztársaság fővárosában Loméban a 3x3-as Afrika-bajnokságot.
Liz Cambage után egy újabb klasszis játékos szenvedett sérülést Kínában. Az AP hírügynökség jelentette, hogy pénteken A'ja Wilson hazatért.
Los Angeles rendezi 2019-ben az első alkalommal életre hívott World Urban Games elnevezésű multisport eseményt. 
Útjára indul az az újgenerációs multisport-esemény, amely meghatározása szerint "fiatalos sportfesztivál a város szívében".
November 2. rendkívül fontos dátum a 3x3-as kosárlabda életében. Megindult a versenyfutás az olimpiai kvótákért.
A FIBA sajtóközleményben jelentette be, hogy 2019-ben a 3x3-as Világbajnokságot megelőzően selejtezőtornát rendeznek.
A Sanhszi Quanitra Hollingsworth megszerzésével pótolta a klasszis ausztrál centert.
A héten megkezdődtek a kínai profi liga, a WCBA küzdelmei. A légiós sztárok teljesítményét figyelve a Sanhszi Flame csapatában hibába kerestük Liz Cambage nevét.
Szeptember 22. és 30. között került sor Tenerifén a 2018-as női kosárlabda Világbajnokságra. A FIBA munkatársai elkészítették a videós visszatekintéseket a tornára.
Hétfőn Sydneyben a klubcsapatok meghatározó játékosainak közreműködésével megtartották az ausztrál profi liga, a WNBL 2018/2019-es kiírásának prezentációját.
A FIBA a vasárnap lezárult Világbajnokság végeredményével frissítve kiadta a női kosárlabda válogatottak aktuális Világranglistáját. 
Az Egyesült Államok győzelmét hozó finálét követően kihirdették a 2018-as női kosárlabda Világbajnokság egyéni elismeréseit.
Az Egyesült Államok válogatottja megvédte címét. A fináléban végig vezetve, domináns játékkal 73-56-ra múlták felül Ausztráliát.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... utolsó »
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: